Sabies que els nostres genomes actuals conserven informació sobre la història evolutiva de la nostra espècie? Per exemple, poden revelar-nos de quina manera diferents poblacions humanes s’han adaptat a grans canvis culturals, com la transició de les poblacions caçadores-recol·lectores als assentaments agrícoles del neolític; o com s’ho fan algunes poblacions per sobreviure en ambients extrems, com els inuit a les gèlides tundres àrtiques. Et convidem a navegar pels nostres genomes i a descobrir-ho per tu mateix, tot participant en diverses activitats interactives. Endinsa’t en els secrets del passat que s’amaguen en els nostres genomes!


EXPOSICIONS PASSADES


Del 27 de juny al 15 de juliol del 2022

Estada d’estiu Adapta’t-Argó a la UAB

El projecte Adapta’t del grau de Genètica de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE UAB, organitzen una estada d’estiu a la UAB adreçada a alumnat de 1r de batxillerat per conèixer i familiaritzar-se amb diverses bases de dades d’interès per a les biociències, així com eines bioinformàtiques d’anàlisi de seqüències i estructures moleculars.

Més informació   Blog


Del 4 al 8 de juliol del 2022

Curs d’estiu Adapta’t-Argó a la UAB

El projecte Adapta’t del grau de Genètica de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE UAB, organitzen un curs d’estiu a la UAB adreçat a alumnat de 3r i 4rt d’ESO, 1r i 2n de batxillerat i cicles formatius per conèixer els secrets de la genòmica i de la diversitat genètica humana a partir de tallers pràctics:

  • Taller 1: Tan diferents i tan iguals alhora: taller sobre la diversitat genètica humana.
  • Taller 2: Copiant i enviant missatges genètics: taller sobre la replicació i transcripció de l’ADN, la traducció de l’ARN a proteïna i l’expressió gènica.
  • Taller 3: Diversitat genètica i pandèmies: taller sobre el SARS-CoV-2 i la importància de la diversitat genètica per fer front a les pandèmies. 
  • Taller 4: Seqüenciació de l’ADN en temps real: taller sobre la seqüenciació de l’ADN amb la tècnica d’última generació MinION. 
  • Taller 5: Adapta’t!: taller sobre el descobriment de desenes de gens que han contribuït a l’adaptació de la nostra espècie al llarg de la nostra història evolutiva. 

Més informació   Blog


28 de maig del 2022

Taller Adapta’t a la Festa de la Ciència

El projecte Adapta’t del grau de Genètica de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, conjuntament amb la Festa de la Ciència de Barcelona Ciència, organitzen un taller adreçat al públic en general (a partir de 14 anys) per conèixer els aspectes més rellevants de la composició genètica de les poblacions humanes i descobrir alguns exemples d’adaptació humana a l’entorn. El taller tindrà lloc de 15:25 – 16:10 (45 minuts) a l’espai Humans, a la Rambla del Raval de Barcleona.

Més informació   Blog

No us perdeu tampoc el taller del joc de taula Genogràfic, que tindrà lloc a continuació del de l’Adapta’t. També adreçat al públic en general (a partir de 14 anys), de 16:25 – 17:10 (45 minuts) a l’espai Humans.

Més informació   Blog


20 de maig del 2022

Taller Adapta’t-Argó a la UAB

El projecte Adapta’t del grau de Genètica de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE UAB, organitzen un taller adreçat a alumnat de 1r i 2n de batxillerat per conèixer els aspectes més rellevants de la composició genètica de les poblacions humanes i descobrir alguns exemples d’adaptació humana a l’entorn. El taller té una durada d’una hora i mitja i tindrà lloc a l’Espai Sud de la Facultat de Biociències de la UAB.

Més informació   Blog


Del 12 al 21 de novembre del 2021

Setmana de la Ciència’21

Durant la SETMANA DE LA CIÈNCIA, participa a les nostres activitats virtuals interactives i comparteix la teva experiència a través d’Instagram!


Del 28 de juny al 15 de juliol del 2021

Estada Argó a la UAB

El projecte Adapta’t del grau de Genètica de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE UAB, organitzen una estada d’estiu a la UAB adreçada a alumnat de 1r de batxillerat per conèixer i familiaritzar-se amb diverses bases de dades d’interès per a les biociències, així com eines bioinformàtiques d’anàlisi de seqüències i estructures moleculars.

Més informació   Blog


21 de maig del 2021

Taller Argó UAB (virtual)

El projecte Adapta’t del grau de Genètica de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, conjuntament amb el Programa Argó de l’ICE UAB, organitzen un taller adreçat a alumnat de 1r i 2n de batxillerat per conèixer els aspectes més rellevants de la composició genètica de les poblacions humanes i descobrir alguns exemples d’adaptació humana a l’entorn. El taller és gratuït i té una durada d’una hora i mitja. El format és virtual a través de la plataforma https://gather.town/.

Més informació   Blog


Del 15 de gener i fins al 7 de març del 2021

Exposició a la vitrina de la biblioteca de la Facultat de Biociències de la UAB

No et perdis la nostra exposició a la vitrina de la biblioteca de la Facultat de Biociències de la UAB!

Fotografia de Montserrat Monge. Més fotografies al DDD.

Si et vas perdre l’exposició, pots veure’n fotografies al DDD i visitar-ne una versió virtual aquí (pantalla completa clicant a la cantonada de dalt a la dreta):


Blog


Del 16 al 29 de novembre del 2020

Activitats de la Setmana de la Ciència i la Nit Europea de la Recerca

Participa a les nostres activitats interactives emmarcades dins la SETMANA DE LA CIÈNCIA i la NIT EUROPEA DE LA RECERCA i dinamitzades a través d’Instagram per alumnes de quart del grau de Genètica de la UAB.